Vad är en artikelkatalog?

En artikelkatalog innehåller i stort sett allt mellan himmel och jord och är en samling av alla typer av artiklar som finns att hitta på internet. Det är väldigt fördelaktigt att ha sina artiklar publicerade i en artikelkatalog, då de på så sätt når ut till fler människor och fler kan läsa dina artiklar. En artikelkatalog som finns på nätet är artikelkatalog.nu. Om du har en artikel som du tycker är bra och tycker att andra människor borde få läsa kan du ansöka om att få din artikel publicerad där. Även om du känner till en annan artikel kan du göra detta.

Det är även positivt för hemsidors synlighet i sökmotorer att ha sin artikel synlig i en artikelkatalog. Det går oftast till så att du ber någon att skriva en artikel om dig och ditt företag eller om din hemsida eller skriver en artikel själv. Därefter publicerar du din artikel i en artikelkatalog med en tydlig hänvisning till ditt företag. Det är inte enbart att göra reklam för sig själv, utan även att göra hemsidan mer synlig i diverse sökmotorer som finns på internet. Det höjer nämligen din status på internet om din hemsida är synlig i en artikelkatalog.

Det finns dock vissa risker med att publicera artiklar med länkar på artikelkataloger. Det gäller nämligen att vara selektiv och göra det med viss måtta. För några år sedan så hade artikelkataloger en stor effekt för olika hemsidors synlighet i sökmotorer, men det är något som sökmotorerna på senare år har begränsat då det startades massor av artikelkataloger som publicerade innehåll av låg kvalitet bara för att hemsidor skulle få länkar. Om du ska publicera artiklar på artikelkataloger så finns det en del saker att tänka på. Först och främst, hur ser din länkprofil ut sedan tidigare? Har du enbart länkar från länkkataloger och artikelkataloger? Då är det troligen inte någon bra idé att få fler länkar från artikelkataloger, men om du ändå publicerar artikeln så se till att vara ytterst försiktig med ankartexterna som du använder.

Du kan även kolla upp andra artiklar på hemsidan för att avgöra om det är en bra artikelkatalog. Har de publicerat artiklar med obegriplig svenska? Finns artiklarna publicerade på flera hemsidor? Det här är varningsklockor som bör få dig att publicera din artikel någon annanstans istället.

Lämna ett svar